Údajne o.Gabriel Amorth počas exorcizmu sa dozvedel o sv.prijímaní na ruku

07.05.2020 08:09

Média propagujú správu, že o.Gabriel Amorth v r.1975 vykonal exorcizmus a to, čo sa v ňom udialo zapísali v knihe s nazvom:

 Spovede pekla exorcistovi o. Gabrielovi Amorthovi (Confessions of Hell to the exorcist Fr. Gabriele Amorth)

Túto knihu sa mi nepodarilo nájsť, takže je ťažko, či naozaj takáto kniha existuje a či sa v nej píšu následovné udalosti:

 

Otec Gabriele Amorth pracoval ako oficiálny exorcista Svätej stolice po celé desaťročia až do svojej smrti v septembri roku 2016. V roku 2013 priznal, že sa zúčastnil približne 160 000 exorcizmov. A niektoré z jeho exorcizmov sa stali známymi vďaka knihe Spovede pekla exorcistovi o. Gabrielovi Amorthovi (Confessions of Hell to the exorcist Fr. Gabriele Amorth). 

A v tomto článku chceme zdieľať rozhovor z exorcizmu z roku 1975, v ktorom sa hovorí o prijímaní do ruky.

Gabriele: Povedz len a len pravdu v mene drahej krvi, Svätého Kríža, Nepoškvrneného počatia…

Démon: Pracovali sme dlho, tam dole (ukazuje do pekla), kým sme nedosiahli prijímanie do ruky. Prijímanie do ruky sa nám v pekle veľmi páči. Ver tomu!

Gabriele: Prikazujem ti v mene (…), aby si povedal len to, čo ti prikáže nebo! Hovor len pravdu, iba pravdu. Nemáš právo klamať. Vypadni z tohto tela! Choď!

Démon: Ona (Panna Mária) (ukazuje nahor do neba) chce, aby som ti povedal …

Gabriele: Povedz pravdu, v mene (…).

Démon – Ona chce, aby som ti to povedal, že … ak by ona, tá veľká pani, stále žila, prijímala by do úst a na kolenách a hlboko by sa uklonila (ukazuje, ako by Panna Mária prijímala).

Gabriele: V mene Panny Márie… povedz pravdu!

Démon: musím povedať, aby ste neprijímali prijímanie do ruky. Pápež sám prijíma do úst. Nebola to jeho vôľa prijímať do rúk. Ten nápad pochádza od vašich kardinálov.

Gabriele: V mene (…) povedz pravdu!

Démon: Od nich prešiel ten nápad na biskupov. Biskupi si mysleli, že šlo o záležitosť poslušnosti, keď museli poslúchnuť kardinálov. Preto táto myšlienka prešla na kňazov a tí si tiež mysleli, že sa musia podrobiť, pretože poslušnosť je napísaná veľkými písmenami.

Gabriele: Povedz pravdu. Nemáš právo klamať v mene (…).

Démon: Človek nie je povinný poslúchať tých zlých. Musíme poslúchať pápeža, Ježiša Krista a svätú Pannu. Prijímanie do ruky nie je v žiadnom prípade Bohu milé.

Zdroj: thecatholicherald.net/if-you-receive-communion-in-the-hand-the-devil-has-this-message-for-you/

***

Niekoľko nezrovnalostí, ktoré by trebalo objasniť, nakoľko ostávajú otázne, či naozaj tento exorcizmus nastal v živote o.Gabriela Amortha.

Spočiatku démon (cez posadnutú osobu) hovorí: "Ona (Panna Mária) (ukazuje nahor do neba) chce, aby som ti povedal …"

Ona chce, aby som ti to povedal, že … ak by ona, tá veľká pani, stále žila, prijímala by do úst a na kolenách a hlboko by sa uklonila (ukazuje, ako by Panna Mária prijímala). 

Zo skúseností exorcistov vieme, že démoni posadnutých neradi vyslovujú sväté mená ako napr. Ježiš Kristus, Panna Mária ... hlavne, čo sa týka čistoty, pretože táto čnosť najviac odpudzuje démonov. Z toho dôvodu démoni neradi hovoria vyslovene o panenstve a nepoškvrnenosti, či už Ježišovej alebo Jeho Matky - Márie, vždy Panny - plnej milosti a tak zbavenej nie len každého osobného hriechu, ale ja dedičného hriechu. Preto sa dá pochopiť, že démoni radšej používajú zámená slovné spojenia typu: "Ona, veľká Pani", ako sa píše aj v hore uvedenom texte.

Avšak, prečo na konci textu (údajnej konverzácie) už démon menovite vyslovuje mená Svätých? Hovorí vylovene: "Musíme poslúchať pápeža, Ježiša Krista a svätú Pannu."  Z toho dôvodu je otázne, či naozaj tento exorcizmus nastal v živote o.Gabriela Amortha